نورپردازی نما ساختمان:
نورپردازی نما ساختمان به جهت بهبود در ظاهر نمای ساختمان در شب انجام می شود تا احساس خوشایندی در شب به بیننده دهد .با توجه به پیشرفت روز افزون علم ، امروزه شاهد آن هستیم ساختمان هایی که دارای نمای نورپردازی هستند به طور چشم گیری افزایش یافته و نه تنها در ایران بلکه در سرتاسر جهان رو به افزایش است از این رو طرفداران زیادی را سمت خود کشیده است وبه همین خاطر ساختمانهای بلند و برج های بلند ، از قبل بسیار زیبا تر به نظر میرسند.
به طور کلی نورپردازی نما ساختمان ها با ابزارها و عوامل متفاوتی انجام می گردد. شما می توانید نورپردازی نما ، پروژکتور و ماشین های دیواری، لامپ ها و سایر عناصر روشنایی را با توجه به فضای روشن شده انتخاب و استفاده کنید. البته هر فضا و مکانی باید با اصول نورپردازی نما منحصر به فرد خود طراحی شود.
به عنوان مثال برای نورپردازی نما فضاهای باز مانند فضای سبز، باغ ها و ویلاها باید از نورهایی استفاده کرد که مقاومت بالایی در برابر عوامل طبیعی و باران دارند. تا به خاطر رویارویی با این عوامل طبیعی دچار مشکلات نشده و آسیب نبینید. اما از سوی دیگر نورپردازی نما فضاهای داخلی ساختمان ها به گونه ای دیگر صورت می گیرد . می توان از چراغ ها و لامپ های مختلفی در کنار یکدیگر و با هم برای نورپردازی نما استفاده کرد.
اجرای نورپردازی نما ساختمان موجب می شود ساختمان هایی که دارای نقش نگار های برجسته و طرح های معماری زیبا هستند چشم انداز جالب و جذابیت بیشتری از خود نشان دهند چه در ساختمانهای کوچک تعداد طبقات ۴ تا ۵ طبقه دارد و چه در برج های طویل.

خدمات نور پردازی نما
از جمله مسائل مهمی که در نورپردازی نما باید به آن اهمیت دهیم ، مصرف انرژی است بدین منظور که بایستی بهترین راه و به صرفه ترین راه را برای اجرای نورپردازی استفاده نماییم تا هم از هزینههای برق مصرفی کاهش یابد و هم از اتلاف انرژی جلوگیری کنیم.
اما مطلب مهم دیگری که در نور پردارزی نما ، باید به آن اشاره کرد ، نحوه پخش نور در نمای ساختمان می باشد چرا که اگر به صورت درست اجرا نشود ، موجب زیبایی نما نمی شود بلکه تمام هزینه هایی که برای آن خرج کرده ایم را به هدر داده ایم.
روش دیگر که برای کاهش هزینه برق مصرفی در نور پردازی نما ، جهت اجرای نورپردازی نما می توانیم به شما پیشنهاد دهیم اجرا کردن قسمتی از نما به جای کل نما جهت نورپردازی میشود.
این کار باعث می شود علاوه بر اینکه ساختمان شما نسبت به ساختمان های دیگر متفاوت به نظر برسد ، هزینههای نگهداری را نیز کاهش میدهد چرا که اگر کل نما از چراغ ها و لامپ ها استفاده شود برق مصرفی را نیز به تناسب افزایش می دهد و همچنین هزینه تعمیر و تعویض لامپ های نما در صورت سوختن بالا میرود.
نورپردازی نما ساختمان به صورت ترکیبی با نماهایی که با چوب ترمو ، نماهای آجری ، سیمانی و رنگ آمیزی شده و نماهای سنگی کاربرد فراوان دارد .از جمله موارد دیگر که در نور پردازی نما باید به آن اشاره کرد انتخاب نور پردازی است و با توجه به معماری نما می توانیم آنرا به شما پیشنهاد دهیم.
به عنوان مثال در ساختمان های قدیمی که پنجره های معمولی دارد استفاده از ال ای دی نواری ، به صورت مخفی در بالا و پایین پنجره می باشد برای ساختمانهای معمولی جذابیت بالایی ندارند .

یکی از شکیل ترین نور پردازی های نما
همچنین به آنها اجازه نورپردازی نما نیز داده نشده است پر کاربرد است و آن چیزی که میخواهیم به آن برسیم شهرداری برای آن مانعی نمیبیند را به ما میدهد .
رمز دیگری که برای نورپردازی نمای ساختمان می توان از آن استفاده کرد نصب چراغ ال ای دی بر روی نمای جلوی ساختمان است .به صورتی چراغ ها درامتداد باریکی نور بالا و پایین قابل رویت باشد این روش در ساختمان های مسکونی و تجاری مورد استفاده قرار میگیرد.
در انواع نماهای سخت مانند نماهای آجری بهترین گزینه هستش از جمله مزایای نورپردازی میتوانیم از تنوع رنگ مختلف استفاده کنیم همچنین از طول و عرض باریکه نور بهره میگیریم.
روش دیگر ، نورپردازی از سطح زمین است در این نورپردازی ، روشنایی نور از سطح پایینی به بالا میتابد. که معمولاً بر روی کف تراس ، و یا سینه کفتری ها یا ستون های عمودی نصب می شوند.
با توجه به اینکه نورها ، فضا و ارتفاع بیشتری را بایستی پوشش دهد ،از این سو از لامپ های قوی تری باید استفاده کنیم با توجه به اینکه این لامپ ها ۷۰ وات باید باشد در نتیجه مصرف انرژی بیشتری را دارا میباشد.

عملیات نورپردازی نما
یکی از کاربرد این لامپ ها ،ساختمانهایی است که هیچگونه ابزاری در آنها وجود ندارد در نتیجه بهترین مکان برای نصب آنها مابین پنجره ها می باشد .به کار گیری این نوع نور ها در نمای ساختمان علاوه بر اینکه بیننده را جذب خود میکند نور زیادی را به نمای ساختمان اضافه می کند .
از جمله مزایای این لامپ ها در نور پردازی نما ساختمان ، نصب راحت آنهاست چرا که نسبت به نما هایی که عملیات نورپردازی به صورت توکار و روکار اجرا شده است به صرفه تر می باشد و دردسر های نصب را کاهش داده و نور بهتری را به ما ارائه می دهد.
به همین دلیل است که امروزه شاهد نورپردازی های بیشتری در سطح شهر های بزرگ هستیم این کار نه تنها در کل جهان بلکه در ایران نیز در حال افزایش است و تا جایی پیش می رود هویت اصلی شهرها را نورپردازی نمای آن مشخص کند.
یکی از مزیت هایی که در نور پردازی نمای ساختمان می توانیم به آن اشاره کنیم جذب توریست و گردشگر است و باعث افزایش و بهبود وضعیت اقتصادی در کشور شده و از لحاظ فرهنگی ارتقا پیدا کرده است .

نور پردازی نما ساختمان
اصول و قواعدی که جهت نورپردازی نما بایستی به آن ها توجه کنیم :
همانطور که میدانیم ساختمان های شهری جزو عناصراصلی ای به شمار میرود که نقش پر رنگی در ظاهر و شکل گیری فضای شهر خواهند داشت .
بعضی از ساختمانها و یا برج های بلند به لحاظ ظاهر و دور نمایی زیبا ، باعث شده اند که به نماد یک شهر تبدیل گردند به عنوان مثال برج میلاد واقع در تهران ، در اتوبان حکیم ، از این نوع برج ها میباشد.
یک ساختمان علاوه بر اینکه باید ظاهر زیبایی را به نمایش بگذارد ، بلکه باید بتواند ماهیت ساختمان را نیز با توجه به فضای آن و طرحی را که برای آن انتخاب کرده ایم را احیا نماید.
نورپردازی نما یکی از اصولی است که امروزه توجه بسیاری از افراد را به خود جلب می کند. نورپردازی نما تا کنون موفق شده است در میان صاحبین ساختمان، سازندگان، مسئولان شهرداری و… جایگاه مناسبی پیدا کند. به هر حال استفاده قانونی از مصالح نورپردازی نما مختلف برای نمای ساختمان نه تنها به جذابیت ساختمان کمک می کند، بلکه می تواند نمای زیبایی را در شب نیز ارائه دهد.
نکته مهم در رابطه با اجرای اصولی نورپردازی نما
اولین نکته بسیار مهم در اجرای اصولی و مناسب و قانونی نورپردازی نما ساختمان ها اندازه گیری محیطی است که برای روشن شدنش قصد انجام نورپردازی نما را داریم و از این طریق باید محاسبه نماییم که به چه مقدار منابع تولید نور و به چه نوع تولید کننده نوری نیاز داریم مثلا چند لامپ هالوژن نیاز داریم و یا اینکه باید از پرژکتورهای قوی استفاده نماییم ؟
به عنوان مثال، اگر ساختمان بسیار بلندی داریم، باید از نورهای بسیار روشن برای نورپردازی نما استفاده کنیم. اگر در نظر داریک که قسمت پایین خانه را نورپردازی نما انجام دهیم ، باید لوازم استفاده شده در این نورپردازی نما بتوانند نور را به سمت بالای ساختمان نیز برسانند.
اکثر لامپ های LED استاندارد که در همه جا به عنوان منبع نور برای نورپردازی نما استفاده می شوند دارای حفاظت نوری بالایی هستند و زاویه تابش نور آنها 120 تا 150 درجه است و در صورت وجود نور در ساختمان بلند باید از لامپ پرتودار برای نورپردازی نما استفاده کرد.
زاویه 40 تا 45 درجه برای به حداکثر رساندن خروجی آن در نورپردازی نما و در برخی موارد اگر چراغ های نما برای خانه در قسمت پایین ساخته می شود. استفاده از چراغ هایی که فاصله زیادی از هم ندارند اما نور زیادی دارند ضروری است.
مساله مهم و نکته بعدی در نورپردازی نما
دومین موضوع مهم در نورپردازی نما ساختمان، شدت و رنگ نورها در نورپردازی نما است. در واقع انتخاب و ترکیب رنگ های مختلف در نورپردازی نما زیبایی ساختمان را دو چندان می کند. لازم به ذکر است که رنگ لامپ انتخابی با رنگ مصالح ساختمانی همخوانی داشته باشد . در واقع اگر رنگ مناسب به درستی در نورپردازی نما انتخاب نشود، نه تنها نورپردازی نما زیبنده است، بلکه برای افرادی که نمای بیرونی ساختمان را می بینند، حتی رهگذران نیز چشم نوازی می کند. البته توجه به نورپردازی نما در ساختمان های اطراف نیز مهم است. همچنین مشکل دیگر این است که نورها نباید وارد ساختمان شوند. به این دلیل که در صورت اجرای اشتباه نورپردازی نما نور استفاده شده در صورت ورود به ساختمان می تواند ساکنین را بسیار آزار دهد.
نکته مهم بعدی در اجرای صحیح نورپردازی نما
سومین موضوعی که برای نورپردازی نما ی ساختمان حائز اهمیت است بحث مصرف انرژی است که باید برای استفاده از برق با انرژی کمتر به این موضوع بسیار توجه داشت. امروزه استفاده از چراغ های ال ای دی در اجرای نورپردازی نما افزایش چشمگیری پیدا کرده است و یکی از کارکردهای آنها ایجاد نور های کم مصرف در نورپردازی نما است. به طور کلی می توان از پروژکتورهای LED، وال واشر ال ای دی، کابل های منطبق، چراغ های تزئینی و چراغ های جت برای تامین روشنایی نورپردازی نما استفاده کرد. در واقع به جای پرکردن تمام ویژگی ها با نور (یکی از روش های اشتباه نورپردازی نما)، می توانید قسمت های غالب ساختمان را نورپردازی نما کنید. بنابراین شما هزینه کمتری می پردازید و خانه شما در بین خانه های دیگر نیز از نظر زیبایی نما متمایز می شود.
از جمله اصولی که برای نورپردازی نما ساختمان ، طراحان نورپرداز باید به آنها توجه کنند شامل:
۱_ اگر بخواهیم یک ساختمان رو از لحاظ حجمی به بیننده معرفی کنیم ، بایستی نحوه نورپردازی نما ساختمان را طوری انجام دهیم که شدت تابش نور از جهت های مختلف متفاوت باشد.با توجه به اینکه استفاده از نورهای رنگی در نمای خارجی ساختمان کمتر کاربرد دارد میتوانیم جهت تغییر حجمه ی نوری ساختمان از آن استفاده نمود.
۲_ برای اینکه بتوانیم یک سطح یا فرمی متفاوت ، نسبت به سطح دیگر نمایان کنیم از تفاوت درخشندگی استفاده میکنیم.منظور از درخشندگی در نور پردازی نما این است ، نقاط نما و سطوح ، نبایستی به یک اندازهای باشد که باعث ، تضاد روشنایی و کیفیت بصری در نورپردازی یک ساختمان شود.
۳_ جهت روشن کردن ستون های عمودی یک ساختمان ،ازپروژکتورهای ال ای دی تجهیزات نورپردازی استفاده می کنیم.

عملیات نور پردازی نما ساختمان توسط تیم مستر راپل
اینگونه پروژکتورها طوری باید نصب شوند ، که سایههای کوچکی در یک سمت ستون ایجاد شود و بستگی به عمق عناصر و زاویه یدید نیز دارد. اگر خیلی کم باشد سایه ها حالت افراطی به خود می گیرند.
در صورتی که بخواهیم سایه ها حالت ملایم تر و نرم تر به خود بگیرند بایستی از جهات مختلف نورهای دیگری را به آن بتابیم.هرچقدر بازتاب نور بر سطح نمای ساختمان نزدیکتر شود بافت مصالح و جنس آن ها بهتر خود را نشان میدهد و نوعی حالت دراماتیک برای ما به نمایش میگذارد.
نکتهای که در اینجا باید به آن اشاره کنیم این است که اگر طراح بخواهد رنگ نمای ساختمان را به نمایش بگذارد لازم است که از منبع نوری استفاده کند که بازتاب رنگ دهی مناسبی داشته باشد.
در انتها باید گفت ، گروه با تجربه ی مستر راپل تمامی مراحل نور پردازی نما ساختمان شما را به صورت کاملا حرفه ای عهده دار است.
تاثیرات روشنایی و نورپردازی نما ی ساختمان بر مردم :
در جوامع پیشرفته حرف اول را جذب مشتری میزند به این صورت که با نور پردازی نما ی درست مردم جذب آن میشوند . چه مرکز تفریحی ، تجاری ، دولتی و … باشد با استفاده درست و اعمال روشنایی این بستر برای هرچه جذاب بودن اثر کمک فراوانی خواهد کرد.
مراحل کار نورپردازی نما ی ساختمان
1.مرحله اول طراحی :
در این مرحله تیم ما بسته به نما ی ساختمان و بررسی موقعیت طرح خود را ارائه می دهد . در این مرحله تعامل با کارفرما در جهت هر چه بهتر شدن نتیجه پروژه انجام میگیرد.
این مرحله مهمترین مرحله نور پردازی نما ی ساختمان محسوب میشود که تعامل با مشتری را شامل میشود که هدف اصلی ما هم رضایت مشتری است.
2.مرحله دوم توسعه و پیشرفت :
در این مرحله برآورد هزینه کلی ، تجهیزات مورد نیاز ، امکاانسازی نیازها و بررسی شرایط مطلوب برای انجام بهتر پروژه از سوی مجری طرح انجام میشود .
3.مرحله سوم مستند سازی ساخت :
دراین مرحله طرح کلا بعوان طرح ساخته شده و قسمتهای مختلف طرح کاملا قابل رویت خواهد بود که کمک شایانی به گیرایی و تفهیم پروژه میکند.
4.مرحله چهارم ( نهایی) :
دراین مرحله نورپردازی نما ما زمان لازم و کافی برای نورپردازی نما ی ساختمان شما را اعلام و شروع بکار میکنیم.
انواع نورپردازی نما که توسط تیم مستر راپل انجام میشود :
نورپردازی انواع نماهای ( مراکز تجاری ، اداری ، بازارها، هتل ها ، رستوران ها و …)
ایجاد روشنایی و نور پردازی پارک ها ، پل ها ، میادین و فضاهای شهری
نورپردازی اماکن دولتی
نورپردازی بناهای تاریخی و باستانی
نورپردازی داخلی ( دکوراسیون داخلی )
انواع نورپردازی نما
۱- نورپردازی محوطه
۲- نورپردازی داخلی
۳- نمای ساختمان
آیا نورپردازی ساختمان ، به نما ضرر میرساند :
خیر ، در صورتیکه تیم نورپرداز مهارت داشته باشد به نمای ساختمان آسیبی نخواهند رساند ، ولی در صورت ناشی بودن تیم اجرا امکان صدمه به نما وجود دارد.
انواع نورپردازی ساختمان بر حسب تجهیزات
در نورپردازی نمای ساختمان از تجهیزات زیادی استفاده می شود که مهمترین آن لامپ و یا چراغ های مورد نظر در نورپردازی نما است.چراغ نورپردازی نما بر حسب نوع کار و طراحی انتخاب می شود . این چراغ ها معمولا در توان های مختلف تولید می شود و میزان پرتاب نور آن ها با یکدیگر متفاوت هستند.
در اینجا تعدادی از انواع نورپردازی نما را برای شما شرح می دهیم.برای آشنایی بیشتر با هریک از این نورپردازی ها میتوانید روی عنوان کلیک و به صفحه مورد نظر مراجعه بفرمایید.
نورپردازی نما با چراغ LED
نورپردازی نما با وال واشر ال ای دی
نورپردازی نما با ریسه ال ای دی
روش پرکاربرد نصب چراغ های ال ایی دی روی دیوار جلویی ساختمان است طوریکه خود چراغ ها نیز کاملا قابل رویت هستند در این روش باریکه های نازکی از نور از قسمت بالایی و پایینی چراغ تابیده می شود. این روش هم در ساختمان های مسکونی خوب جواب می دهد و هم در ساختمان های تجاری.
همچنین اگر نمای ساختمان سطحی سخت و نامناسب دارد مانند آجر نما، این روش می تواند بهترین راهکار برای نورپردازی نما باشد. خوبی دیگر این مدل ها رنگ های بسیار متنوع چراغ ها و همچنین طول و عرض متفاوت باریکه های نور است.
نورپردازی نمای خارجی ساختمان
در نورپردازی نمای ساختمان اصلا لازم نیست تمام نمای ساختمان را روشن کرد. چیزی که در اولین نگاه در ساختمان بالا مشاهده می شود عدم هماهنگی بین رنگ نور ها و متریال استفاده شده در نمای خارجی ساختمان است. چرا که در این ساختمان آلودگی نوری به شدت حس می شود، بعضی از قسمت های بنا بی دلیل با نورپردازی درگیر شده اند.
نورپردازی ها می توانند به طراح در متمایز کردن بخشی از نمای خارجی کمک کنند. به طور مثال در خانه های قدیمی مرمت شده شاید بخشی از نمای خارجی ان دست نخورده باقی بماند. برای شاخص تر کردن این قسمت تاریخی می توان از نور پردازی متفاوت تر با بقیه قسمت ها استفاده کرد.
همچنین نور پردازی ها می توانند به حفظ هرچه بیشتر امنیت این بنا کمک کند.نورپردازی نکته مهمی است که اگر اصولی انجام شود، به ارتقای کیفیت نمای ساختمان کمک میکند.
نورپردازی نمای برنامه پذیر
ورود تکنولوژی در هر زمینه ای می تواند به توسعه و خلاقانه تر شدن آن صنعت کمک کند. ورود تکنولوژی به صنعت نورپردازی نمای خارجی ساختمان ها نیز تحول بزرگی را در این زمینه به وجود آورده است.
استفاده از نور های هوشمند در نورپردازی ساختمان های بزرگ می تواند به خلاقانه تر شدن نمای این ساختمان ها در شب کمک کند.
این نور ها که توسط کامپیوتر برنامه ریزی می شوند می توانند مطابق برنامه عوض شوند و در هر لحظه نمای جدیدی را به نمایش بگذارند.
این کار دید ناظران را خود جلب خواهد کرد و بدون شک باعث جذب هر چه بیشتر مخاطب خواهد شد.
استفاده از نور پردازی ها در ساختمان همیشه منوط بر نما آن نیست از نور پردازی ها در بقیه قسمت های یک ساختمان نیز می توان استفاده کرد. برای این که محوطه بیرونی هیجان انگیزی را تجربه کنید.
از نور پردازی در طراحی مبلمان حیاط و محوطه بیرونی خانه خود استفاده کنید و شاهد باشید که نور پردازی چگونه می تواند باعث ایجاد تغییر در طراحی دکوراسیون حیاط خانه شما شود.
موارد مهم برای انتخاب سبک نورپردازی نما
در نورپردازی نما چندین نکته حائز اهمیت است. برای مثال تاکید بر خطوط عمودی و یا افقی بنا توسط نور، انتخاب رنگ نور متناسب با رنگ نما، عدم مزاحمت نورپردازی ساختمان برای فضای داخل. در نظر گرفتن طول برد نور و تقویت آن در محل های مورد نظر، پنهان کردن منبع نور به گونه ای که فقط خود نور دیده شود و نه منبع آن.
در نورپردازی نما عموما از وال واشر ها و پروژکتورهای نما استفاده می شود و باید دقت داشت که چراغ های با ip بالا برای این منظور در نظر گرفته شوند تا در برابر عوامل محیطی مقاوم باشند.
در انتخاب تجهیزات نورپردازی نمای ساختمان باید به سرویس پذیری تجهیزات، ایمنی، حفاظت در برابر عوامل محیطی، مقاومت در برابر پاشش آب و شستشوی نما توجه نمود و با توجه به این موارد محصول مورد نظر را انتخاب کرد.
ایده های مدرن و جدید از طرح های نورپردازی نمای ساختمان
علاوه بر جنس و نوع مصالح به کار رفته در نمای خارجی ساختمان ها, فاکتورهای دیگری مانند نورپردازی موجب زیباتر شدن نمای ساختمان ها می شوند. مصالح به کار رفته در نمای ساختمان های مدرن در طول روز قابل مشاهده هستند و زیبایی طرح و اجرای آن ها می تواند چشم هر فردی را به خود جلب کند.
اما در شب مصالح قابل مشاهده نیستند و حتی ساختمان هایی با زیباترین نمای خارجی نیز قابل تمایز با دیگر ساختمان ها نمی باشند. در اینجاست که نورپردازی اهمیت و جایگاه خود را پیدا می کند. در واقع با نورپردازی نمای ساختمان می توان زیبایی نمای خارجی ساختمان را در شب نیز به نمایش گذاشت.
نورپردازی خارجی ساختمان به صورت های مختلفی اجرا می شود. این نورپردازی ها می تواند کل و یا قسمتی از نمای ساختمان را در برگیرد. در اجرای نورپردازی باید از لامپ ها و وسایل الکترونیکی کم مصرف استفاده شود.
مطالب مفید و مرتبط با نورپردازی نما
امروزه استفاده از نورپردازی نما ال ای دی دکوراتیو برای نورپردازی ساختمان رواج بیشتری یافته است. در این حالت خود لامپ قابل مشاهده است و پرتوهای آن از بالا و پایین ساختمان را روشن می کند. این روش نورپردازی نما هم برای ساختمان های مسکونی و هم برای ساختمان های تجاری قابل استفاده است.
البته می توان از نورپردازی نما تزئینی مناسب نیز استفاده کرد که این لامپ دارای انواع طرح های روشن و رنگ های روشن می باشد. در واقع در این روش نورپردازی نما با داشتن پرتوهای نور رنگی می توانند به قسمت های مختلف ساختمان تابش کنند. البته باید توجه داشت که نور به داخل ساختمان هرگز وارد نشود.
نکته آخر در رابطه با نورپردازی نما
راه دیگر استفاده از چراغ های کف LED با نور بالا در نورپردازی نما است که در این طرح چراغ ها روی سطح قرار می گیرند و نور آنها از پایین به بالا می تابد. در واقع باید از لامپ های قوی تری در این نورپردازی نما استفاده کنید که ارتفاع بیشتری را روشن می کنند.
گاهی اوقات می توان از چراغ های جت که روی زمین نصب می شوند نیز برای نورپردازی نما استفاده کرد و با نورهای با شدت بالا ساختمان را درخشان کرد. در عین حال این چراغ ها باید زاویه مناسبی داشته باشند تا نور به داخل ساختمان پراکنده و تابیده نشود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟در گفتگو ها شرکت کنید!