ریزش سنگ نمای ساختمان به چه علت رخ می‌دهد

ریزش سنگ نما

ریزش سنگ نما ساختمان

ریزش سنگ نما یکی از رایج ترین اتفاقات به خصوص در ایران است و دلیل اصلی آن رعایت نکردن قوانین و مقررات نصب سنگ نما و استفاده نکردن از مصالح مستحکم و مطمئن برای نصب سنگ می باشد. شاید شما هم با این موضوع مواجه شده اید.

ریزش سنگ ساختمان | نصب سنگ نما ساختمان در تهران

آیا تا به حال بررسی کرده اید که چرا این اتفاق افتاده است؟ و آیا اقداماتی برای جلوگیری از ریزش سنگ ساختمان انجام داده اید؟
به طور کلی، علت بالا بودن آمار تصادفات ساختمانی در هر سال؛ مردم به نکات و قوانین ساخت و ساز توجه نمی کنند. به همین دلیل مثلاً فردی با آگاهی کامل می تواند از روش های نادرستی برای نصب نمای ساختمان استفاده کند. بهمین دلیل است که هر ساله خسارات جانی و مالی زیادی در اثر ریزش سنگ نما گزارش می شود. سنگ‌های ساختمانی به دلیل وزن زیاد، هنگام جدا شدن از ساختمان‌ها آسیب جدی به ساختمان وارد می‌کنند و در صورت برخورد با چیزی از جمله افراد یا اشیاء، از ارتفاع سقوط می‌کنند.

اما اگر از دلایل این امر آگاهی ندارید، پیشنهاد می کنم از ادامه این مطلب غافل نشوید زیرا در این مقاله سعی شده است دلایل این امر به طور کامل توضیح داده شود.

مجموعه مستر راپل در زمینه انجام کلیه خدمات مرتیط با کار در ارتفاع اعم از پیچ و رولپلاک، نماشویی ساختمان و …

دلایل ریزش سنگ ساختمان

به طور کلی روش های نصب سنگ به دو دسته نصب خشک و تر تقسیم می شوند. استفاده از ملات در روش نصب یکی از قدیمی ترین روش های نصب نمای سنگ است که در ایران نیز متداول است. اگر از ملات برای چسباندن سنگ به نما استفاده شود، این مهم ترین عامل شکست و ریزش سنگ نما است. دلیل این امر در معایب استفاده از آن نهفته است که در زیر به آنها اشاره می کنیم:

عیب اصلی ملات که دلیل اصلی ریزش سنگ از نما ساختمان است، چسبندگی ضعیف آن است که باعث جدا شدن و ریزش سنگ از نما می شود. اکنون، این مشکل ممکن است به دلایل مختلفی رخ دهد، از جمله:
ملات از ماسه، سیمان و آب تشکیل شده است. خب عدم مهارت و دقت در تشکیل این ملات باعث کاهش چسبندگی آن می شود. مهارت و اهتمام در ساخت ملات به معنای توجه به تناسب مواد است.
مواد آلی و سولفات ها که می توانند در سیمان، آب یا حتی آجر وجود داشته باشند، چسبندگی ملات را کاهش می دهند.
استفاده از مواد ملات نامناسب، مانند استفاده از سیمان خشک روی هوا، برای تسریع گیرش و پیشرفت هوازدگی. این مشکل باعث کاهش خاصیت چسبندگی ملات می شود و در نهایت سنگ می افتد.
بعد از چند سال که ملات فرسوده شد و ریزش سنگ نما رخ داد. بعد از چند سال با نفوذ آب و رطوبت به پشت سنگ ملات پشت سنگ فرسوده شده و چسبندگی آن کاهش می یابد. برای جلوگیری از این اتفاق بهتر است از روش های عایق رطوبتی سنگ مانند رزین نانو و اپوکسی استفاده کنید. همچنین نما باید هر چند سال یکبار شسته شود تا کثیفی و آشغال از سطح سنگ شسته شود.
انعطاف پذیری و مقاومت کششی کم ملات. ملات فقط دارای مقاومت فشاری است، بدون استحکام کششی. به همین دلیل از ورود نیروهای مختلف مانند باد یا لرزش به داخل ساختمان در زمان های مختلف جلوگیری نمی شود و باعث ترک خوردن یا جدا شدن و ریزش سنگ ساختمان می شود.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *